Minden a világra és önmagára kíváncsi léleknek

PillanatPillangó utazása

PillanatPillangó utazása

2017.aug. 20 emlékére

2017. augusztus 20. - tündér86

Van amikor úgy érzed, itt és most, Legyen Vége Örökre,

a fürdőszobát berendezed a mágikus körökbe,

gyertyákat gyújtasz. a falon árnyékod, törölközőbe elfojtott hangod,

valahonnan odaátról nem hallod a bíztató hangot,

ki irányít, mit tegyél és hogyan, hogy vége legyen,

fejed tompa, a zokogás elcsitult már csak a fürdőszobai árny mely ott terem,

és akkor fejed le, benn vagy a víz alatt, lélegzeted visszafojtod,

tüdőt és agyad tágul, majd jössz fel, a víz bugyborékol,

és akkor már látod nem lesz itt semmi,

csak egy újabb éjszaka miben a haláltól a másnapig kell peregni,

nem vágysz másra minthogy lecsukd két szemed,

magába fogadjon a mély álom-rengeteg,

tudatod megszűnjön, lelked szűnjön érezni,

egész este a bűntudat marja és égeti,

és már ott állsz Hádész birodalmának bejáratánál,

lelked futja a köröket, és már nem ragad le a mágiánál,

mert valahol, biztos új nap jön, de a bűntudat mindig éget,

egy szép nap majdcsak elér a végső végzet.

 

86449fa3f9a14e5320e04ae0c7a8cfb6--halloween-moon-halloween-black-cat.jpg

 

Két világ határán

Mennék, szállnék két világ határán,

angyalokkal beszélgetnék a mennyei oltárnál,

zuhannék, örvénylenék a pokol folyóján,

Hádész markából kiszabadulnék,

erőnek erejével felfele repülnék,

a földet elérve valami meghasadna,

szívem darabokra zuhanna,

bezárná a világ egész testem,

lelkem levegőre vágyna az egekben,

szállnék fenn a magas tiszta kékben,

a felhők lenn tükröződnének a tó sima vizében,

szállnék magasra el innen,

levegőre vágyna a szívem,

mert a világ bezár, bezár itt lenn,

pont ahogy lelkem is bezárt a testemben,

a levegő a legnagyobb, istenadta kincsem,

melyből sokszor elég nincsen,

s odafönn a felhők felett tán megérint az Isten,

lelkem kiszáll testemből, s többé semmi sincsen,

nincs több gondolat és érzés,

nincs több szorítás mélyen a testben,

a lélek most már a mennyekben reppen ...

 

kurt_tepperwein_a_szellemi_torvenyek_konyv_harmonia_evolucio_spiritualis_lelki_fejlodes_onismeret-2015-hatartalan_vilag.jpg

 

 

 

Angyaloktól démonokig

Egy ideje azt érzem, sok minden megváltozott. Az érzékeléseim betompultak, az emberek elszivárogtak, én meg itt maradtam a bennem zúgó világgal. Már nem várom a jó szót, nem várom az érintést, ami ha mégis ér, bizsereg az érzés, aztán elszorít a sírás. Már nem ugyanaz. Semmi. Aki régen volt, az már nincs velem, helyettük jött pár új, tán másféle, tán felületesebb, de már ez se, semmi nem olyan mint régen. Bár minek is kéne olyannak lennie mint régen. Telnek az évek és minden folyamatosan változik.

Régen angyalokat érzékeltem magam körül, ma a démonok foglalkoztatnak, a horror, a szellemek, az átjáró, az apokalipszis. Vajon a lányoknak a harc, halálok és egyéb szörnyűségek után sikerül együtt maradni, kitartani és bezárni az átjárót? Meglesz az a bizonyos kulcs? Vagy elpusztul végképp a világ a fekete gomolygó füst alatt? Már nincsenek angyalok, nincsenek tündérek, nincsen semmi, mert ez az egész szar világ egy kurva nagy mese, amiben mindannyian játsszuk a saját szerepünket. Néha eltávolodunk emberektől okkal, néha a saját családunktól kell ezt megtennünk, csak a baj az, hogy eközben meg millió más ember tőlünk távolodik el. Ekkor ott maradunk valahol a légüres térben, ég és föld, menny és pokol között, ott lebegünk ebben a légüres térben, ahol nincs senki és semmi, itt tán még a Hold és a csillagok se. Ez valamiféle félút közted és köztem. Légüres. Élet és halál között, szeretet és magány között, víz és szomjúság között, zöld és kopárság között.

El kell fogadnod a megváltozott énem. A régi én zenés, romantikus filmeket nézett szívesen, máshogy írt, olvasott, énekelt . Egyértelműen az a lélek más volt. Ma egyre gyakoribb a horror, a vér, a démoni erők, a szellemek, ez már a megváltozott lélek. Időközben az emberrel annyi minden történik, aztán egyszer csak kihull ebből a világból és zuhan bele a semmibe. Hogy hol fog földet érni? Ki tudja, de elég kemény lesz az érkezés. Ekkor talán egy másik világba érkezik le, vissza, hiszen az itteni, a mostani, kivetette magából.

Megváltozott. Megváltoztatták a történések, a lelke mozgatórugói máshogy mozognak, másra kattannak, a régi én angyalai már túl messze vannak, mintha nem érné el, nem érné utol őket, a távolságok megnövekedtek, bár a szakadékokon még időnként sikerül az átkelés. Időnként a felszínen úszunk, máskor süllyedünk, időnként minden okés, máskor gyomortól mellkasig összeszorulva zuhanunk és persze időnként csak járkálunk a világban úgy mint egy kipusztult világ utolsó félholt zombija. Az egész olyan megragadhatatlan, messzi és homályos. Efölött a világ fölött már nem terül el a dupla szivárvány.

 

chiara-fersini3.jpg

 

 

 

Sejtekig hatoló éjszakák és a szupererő

Van az ÉJSZAKA....

Sűrű és tömény és könnyekkel átitatott éjszaka. Rengetegszer bukkannak fel hasonló éjszakák az életünkben. Így már szinte alapvető részünkké válnak. Az ilyen átélt és túlélt éjszakák nélkül nem lennénk azok az emberek, akik vagyunk, mert az ilyen éjszakák formálnak, erőt adnak, alakítanak minket, mintha egyfajta szupererővel látnánk el magunkat. Pedig ugyanolyan emberek vagyunk, mint te és te és te, ugyanúgy vágynánk a szeretetre, a gyengédségre, a beszélgetésre, a kapcsolatokra de ez nem feltétlen adatik meg mindenkinek oly könnyen. ... és ami a legfontosabb: nem rendelkezünk szupererővel.

sto_figyelmezteto-jelek-a-gyerekunk-bajban-van_9f646d41_529950f9f11069_87211682.jpg

Végül az asztalon tornyosul egy fél zacskónyi telesírt papírzsepi hegy s végül csak ülünk az ágyon kimerülve, nézve magunk elé. Szemünk ég, nemsoká éjfél, másnap munka. Mindegy, hogy ez így nem fasza, így van és kész. A könnyeinket, a robbanásainkat sokszor nem tudjuk szabályozni vagy adott időpontokra igazítani. Mindig egyben a legjobbkor (hisz minden perc épp a legjobb), de sokszor a legalkalmatlanabb estéken, éjszakákon tör ránk.

....és csak fekszünk végre az ágyban, idegsejtjeink viszont  sisteregnek a parazsak között még az apró lángokban, csukott szemünk alatt, mögött égnek az érzések. Felkelünk, csak mert véletlenül se bírnánk az ágyban maradni még 10 percig, 5 percig se teljes megzakkanás nélkül. Takaróstul átköltözünk a relax fotelbe mondogatva ott jobb lesz, kényelmesebb, lazább, miközben végig zúgolódik az agyunk: mi a jó büdös franc ez? Mi a jó franc ez a totális feszülés?

Nem először és tudom nem is utoljára, az ember megtanul az ilyen éjszakákkal együtt élni, együtt mozogni .... várni a reggelt és bízni abban , hogy lesz reggel, ami persze nem ugyanolyan lesz mint a többi. Ilyen éjszakákat követően sose lesz ugyanolyan mint egy átlag reggel. Ez a blog is egy ilyen reggelen született meg, amikor egy részem azt hitte, már nincs tovább .... de volt tovább, hogy valamiféle szupererővel vagy anélkül azóta se tudom...

mert az ilyen éjszakákon belül egy részünk meghal. (most el lehet képzelni, ha valaki élete során sorjában él át ilyen éjszakákat) Hány részre kell vajon szedni a lelkünket, hogy csak agy aprócska élő rész maradjon még?...vagy csak egy aprócska részt fel bírjunk virágoztatni a kopárságból és a szárazságból?

Hisz a Kis Herceg rózsája se a semmiből született. Szeretet táplálta .

Hát tartsunk ki, higgyünk a szupererőnkben és az újabb reggelekben.

 

süti beállítások módosítása