Minden a világra és önmagára kíváncsi léleknek

PillanatPillangó utazása

PillanatPillangó utazása

A buborék meséje

2016. szeptember 17. - tündér86

Élt egyszer valamikor rég, a szivárvány alatt az esőcseppek között egy kis buborék, a buborékban pedig egy aprócska kislány utazott. A buborékban szállva már szinte beutazta az egész Földet, mikor a nagy szivárvány alá került. Az esőcseppek barátságosan üdvözölték. A kislány ott benn a buborékban hiába kiabált, hiába próbált kommunikálni. Csak kémlelt kifele kíváncsian:

- Hát ti kik vagytok??? Halljátok????? Kik vagytok??? - kiabált a kislány ott benn a buborékban de az esőcseppek nem igen hallották. Benn a buborékban csak szállt és szállt, az esőcseppek pedig hozzá képest villámgyorsan zuhantak a föld felé, mert tudták hogy az anyaföldnek szüksége van rájuk.

A kislány nagyon elszomorodott, hogy nem tud az esőcseppekkel kapcsolatot létesíteni, ezért igyekezett magát ott benn a buborékban magában jól érezni.

Egyszer csak a Föld fele zuhanó esőcseppek között, az egyik nagy duci csepp lelassult, megállt a buborék mellett és már egymás mellett lebegtek. A kislány boldog volt, hogy valaki a sok-sok csepp közül megáll és talán csatlakozik hozzá. Ismét kiabálni kezdett.

- Hahóóóóóó! Hallasz???? Te ki vagy????

- Ne ordítsd annyira, no!!!! Hallak így is. Csak te hiszed, hogy körülötted a vizes hártya olyan vastag. Valójában nem az. Aki akar, hall. Látod, én is hallak, nem kell ordítani.

A pici lány a buborék széléhez ment és a vizes hártyára tapasztotta fülét.

- Mondj valamit! Mesélj magadról! - kérlelte a duci esőcseppet.

A kis kerek, gömbölyű esőcsepp szomorúan kezdett mesélni.

- Tudod, az esőcseppek nagy része szép formás, igazi csodaszép cseppforma. Én más vagyok mint ők, ezért nem érzem jól magam köztük. S mert nem érzem jól magam, egyre többet és többet megkívánok a szivárvány színes fényeiből. Az rám bocsátja fényeit és így varázslatos módon, nem vonz lefele Földanya ahogy a többieket. A többieket örömmel magába fogadja. Engem nem. Azért tudok itt melletted veled lebegni, mert a szivárvány hozzám eljuttatott színei megtartanak a levegőben. Valahol én is olyan vagyok, mint Te. Kiléptem a többiek közül. Nem feltétlen önként - mondta halovány, elmosódó, suttogó hangon, mintha nem szívesen beszélne erről - de tudod, ha Földanya nem fogad be, nincs mit tenni, kérnem kell a szivárvány színeinek segítségét.

A kislány a buborékban döbbentem tapasztalta, hogy mindent hall. Mintha a vastag vizes hártya elkezdett volna párologni körülötte.

A szép formás esőcseppek, a többség már rég mélyen Földanyát táplálta, a Nap egyre finomabban sütött, a szivárvány kifeszült az égen, majd lassan a színes fénysávok kezdtek halványodni. A kis gömbölyded esőcsepp nagyon megijedt, hiszen ha a szivárvány színei eltűnnek, nem lesz, mi táplálja. Ő is zuhanni fog majd a Föld felé. Viszont tudta, ha ez be is következik, Földanya ki fogja tagadni. Őt csak a legformásabb kis cseppek éltethetik. A duci csepp sírni kezdett és így, újabb aprócska de formás cseppek hulltak alá az égből.

A kislány benn a buborékban egészen beleolvadt a vizes hártyába. Fájt a szíve a duci esőcseppért. Minden vágya volt hogy mellette lehessen de egy apró vizes hártya még mindig elválasztotta tőle.

Odatapadt a hártyához és halkan suttogta:

- Ne sírj kérlek! Itt vagyunk együtt. Együtt lebegünk és így, hogy már együtt vagyunk, mindent megoldunk.

Az esőcsepp már egyedül lebegett ott a szivárvány alatt a levegőben. Minden formás, vékonyka csepp- társa elhagyta, hogy Földanyának segíthessen. A szivárvány színei ahogy múltak a percek, egyre halványodtak,  egyre kevesebb erőt tudtak adni az esőcseppnek. Valami csodának történnie kellett.

A kislány megszerette az esőcseppet így körülütte a vizes hártya egyre vékonyodott. A napocska sugarai egyre szebb. rózsaszínesebb színekben csillogtatták meg azt, így egyre közelebb érezte magát a duci esőcsepphez. Közeledtek, egyre tisztábban közeledtek, tudták már, hogy megvan köztük a hasonlóság s nem kell félniük egymástól, nem eshet bajuk. Megszerették egymást.

Egyszer csak egy apró pukkanás és a kislány körül a buborék kipukkant, a lány pedig zuhanni kezdett a Föld felé. Ekkor a kitaszított gömbölyded esőcsepp hirtelen a lány szívébe költözött, ott felszívódott újabb védő gömböt alkotva a kislány körül. Így egyesülve már együtt lebegtek tovább. A lány és a gömbölyű esőcsepp lélek-színei egyesültek és együtt utaztak tovább újabb és újabb tájak felé. Néha újabb szivárványokkal és újabb esőcseppekkel találkoztak, de ők már mind a többségi esőcsepp-társadalomhoz tartoztak. Pontosan olyanok voltak, akiket Földanya vár, és akiken a napocska sugarai átvilágítva újabb sok színű szivárványokat tudtak létrehozni.

Így történt, hogy a formátlan, kerekebb kitaszított esőcsepp eggyé vált egy kislány szívével és a szeretet melege által buborékká tágulva a kislány körül útra keltek meghódítani a világot.

 

1330618663.jpeg

"Indiános" szeptember

A szeptember mindig tartogat kincseket:

Az utolsó napsugár az ablakon beinteget,

az ég utoljára világoskék a magasban,

a bárányfelhők állnak a mennyei habokban.

 

A reggeli világ csendes, hűvös és tiszta,

de a napsugár már ekkor se ritka,

fényei még gyengébbek, de egyre melegszik,

délutánra még egész jó nyár kerekedik.

 

Az embert még az utolsó napfény élteti,

de egyszer vége szakad majd őnéki,

helyét átveszi eső és sötétség,

megvolt, múló, eloszló reménység.

 

De addig élvezzük, míg Nap Úr ragyog az égen,

melegíti szívünk, hogy senki se féljen,

úgyis jönnek még hideg, esős, őszi téli napok,

azokra ráérünk majd akkor és ott.

 

Addig pedig élvezzük, nincs szél, se eső,

a levegő áll, a Nap süt, száraz a kő,

néha jöhet egy-egy gyors zápor,

meleget enyhít és a felhő tovább csámborog.

 

Élvezzük míg lehet, élvezzük a nyarat,

szeptemberi ' indiános' , még meleget arat,

bizakodva nézzünk a hosszú,hideg esős őszre,

eltűnésre lehetőséget adó sűrű ködre.

 

Végül ha ott leszel, belesétálsz némán,

egyenesen, mosolyogva minden egyes Isteni tréfán,

majd ha egyszer, innen messze ott leszel magányodban,

ott lesz valaki, kinek fülébe súgd, mi hogy zajlik a  te világodban.

 

Hogy ez a valaki ki lesz, itt és most még nem tudhatod,

de olyan lesz, ki a csendet is érti és befejezi minden ki nem mondott mondatod.

 

indian_nyar_2.jpg

 

 

süti beállítások módosítása