Minden a világra és önmagára kíváncsi léleknek

PillanatPillangó utazása

PillanatPillangó utazása

A természet tanításai (és a reiki)

2014. július 26. - tündér86

A természet mindig óriási erővel hat ránk.Elég csak egy kicsit kimennünk,máris magunkba töltjük a zöldet,a kéket,a sárga dinamizmusát,a hangokat,a képeket,az érzéseket.Így folytathatjuk aztán tisztulva,csendesebben utunkat. A patak,a csobogás,a fák,a harkály,a csend energiái,vagy épp egy tengerpart,egy erdő,a hegyek mind tanítanak.

Körbevesznek minket az elemek.A Víz átmossa lelkünket,megtisztít.A Föld,a fák megmutatják,hogyan kell minden egyes fő és mellékgyökérzetünkkel erősen kapaszkodni a talajba.Megmutatják,mi az a stabilitás.A Szél megmutatja mi is az az elengedés.Ahogy ősszel a fáktól elszakadnak a levelek,úgy élnek az emberi életben is az elszakadások.Viszont ez az elszakadás,az elszakadás fájdalma magában rejti magát az elengedést is.Elengedlek,hogy könnyebben szakadj és sodródhass szabadon a széllel. Az elengedést,hogy az a valaki,vagy valami,egy-egy belső érzés,fájdalom,bennünk visszhangzó hang tovaszálljon a széllel. A fa se ragaszkodik a levelekhez amikor azok őszi útjukra indulnak.Akkor mi vajon miért ragaszkodnánk a múlthoz? Miért ragaszkodnánk a fájdalomhoz? Vagy egy másik emberhez? Vagy épp miért olyan nehéz néha az elengedés,az el/leválasztódás?

1392065_219114691599069_1471462016_n.jpg

A természet tanít. Mindig minden szinten.A tenger megmutatja,mi az a szabadság és végtelenség.Megmutatja,mi az az áramlás.Megmutatja,mi az a flow. A tenger s a tenger élőlényei (úgy mint erdők,mezők,a Föld élőlényei,állatai,növényei) nem gondolkodnak.Semmin.Élnek a percnek,a pillanatban. A pillanatnak,ami mindig más és más.Tökéletesen megfigyelhető a folyamatos változás. Mégse látunk,szorongó feketerigót vagy depressziós fákat!

Változnak a felhők,változnak az állatok,a növények is ahogy nyárból őszbe fordul az időjárás.Nekik ez a világ legtermészetesebb dolga. Egyetlen biztos dolog van: A Változás. Figyeljük a természetet és így vesszük észre magunkon egyre jobban,hogy mennyire nagyon nehéz néha a változásokkal,együtt lenni,együtt élni,együtt mozogni.

Pedig egyszerűen úgy kéne áramlani mint a tenger hullámai.Szeretni a létezést és tudni,hogy mindennek helye van ezen a Földön,állatnak,növénynek,az embernek,Neked és Nekem és megélni a teljes,nagy Egységet.

images.jpg

Érdekes ez. Igen,a természet tanít.S minden egyes küzdelmünkkel olyan mintha egy hegyet másznánk meg.Felérünk a csúcsra és nagyokat szippantunk a tiszta,friss levegőből! A pillanatnak élünk.

Taimu-hegy.jpg

Mindannyiunknak vannak igazán ütős "természeti" élményei.Nekem tán az egyik legerősebb megélés az egy természetbeli reikis avatás volt.Elmondhatatlan,leírhatatlan.Mégis nekifutok. 

Egy szék a fák alatt.Esteledett.A Nap akkor épp már nem sütött.Az energiák már előtte is mozogtak köröttem.Nevetgéltem,felszabadultan.Valami kezdett átalakulni bennem.A szabadság,a felszabadulás Érzése volt.Aztán odaültem a székre.Lágy esti szellő érintette bőrömet,madárcsicsergést hallottam. Egyszerűen bíztam,bíztam a másikban,a köröttem és értem munkálkodó erőkben. Az utolsó kép,mielőtt becsuktam a szemem,a lilás-rózsaszínes színekben fénylő égbolt volt.Az angyalok szerintem akkor ott fenn táncot jártak.Vidámak voltak. A reiki avatás csendje amúgy is egy egészen misztikus,leírhatatlan élmény.Itt viszont,ez volt a második megélés,s ez volt,ami valójában sejtek szintjén bennem maradt.

Becsuktam a szemem,hirtelen a lilás-rózsaszínes égbolt képe eltűnt s az angyalok tán a Földre szálltak.

1185851_10202405239227105_1937111116_n.jpg

Leszálltak s köröttem kezdtek táncolni.Átadtam magam ennek a misztikus csendnek,mely mélyen magába húzott.Finom volt,lágy,földöntúli és mégis nagyon erős és biztonságos.Teljes Bizalom és Átadás! A  lilás égbolt felett megnyílt az Univerzum és valahol a végtelen térben lebegtem.Nemcsak misztikus volt,hanem tiszta és végtelenül szabad.Megérintett az az állapot.

Nem tudtam,maga a folyamat mennyi ideig tartott (valszínűleg nem volt több mint 20-25 perc) , aztán mikor finoman jelet kaptam,hogy kész,kinyitottam a szemem.A lilás színek eltűntek az égről.Nem vaksi sötétre de besötétedett. A madarak hangját átvették a tücskök,a mennyországban táncoló angyalok nyugovóra tértek. Tudtam,hogy itt és most jó helyen vagyok. Akkor,avatás közben,ott megéltem a természettel való teljes kapcsolódást,önmagamat pedig egy nagy egész Mindenség részeként. Ezekben a percekben teljesen éreztem a percről percre történő változást..és nem féltem tőle.Beleengedtem magam.

Azóta se tudom,hogy az avatás alatt mi történt akkor ott (ezt sose tudjuk) , nem is keresünk választ (mert nincs válasz:) , egyszerűen csak befogadott a Mindenség és sajátjaként kezelt.Én pedig elkezdtem eszerint érezni.Elengedtem magam,felszabadultam és perceken keresztül nevettem.Majd perceken keresztül remegtem. Majdan csak ültem egy fa alatt és figyeltem a teliholdat. 

Soha még akkora,olyan MINŐSÉGŰ CSENDET nem éreztem magamban!!!!!!!

(és láss csodát,valahogy mégis megragadható,átadható a megragadhatatlan:)

Az Legyél,Akinek Látszol ..

Patakpart..madárcsicsergés..csobogás..fák...ő és én.Felnézve a vár felé elcsodálkozás a világ színein..a fényeken.A lemenő Nap halvány,erőtlen sugaraival megvilágítja a várat.A kora esti nyári fények szerteszét játszanak.Ott..a hűsben,fák mellett,padokon,messze a város zajaitól..messze az utcazene nyüzsijétől,minden olyan tiszta és szabad.Amott megfulladsz,itt elkezdesz lélegezni.

pillango_virag.jpg

Hol halk szavak..hol csend..de a csendben is ott húzódó rezgések,érzések,belőlem és belőle.A Csend sok mindenre képes.Megmutatja,kik is vagyunk akkor ott a másikkal,abban az adott percben,pillanatban. A Csendben történnek a nagy dolgok.Csendben találkozik tán igazán szív a szívvel.Beszélgetni sok mindenről lehet,el lehet úszni a szavakban de nem feltétlen kell.Van amikor nem kell szó.Van,amit nem tudsz szavakkal megragadni.

A CSENDET csak ÉREZNI tudod.Benne levetkőzöd a megfelelési kényszert,azt a tudatod,hogy tán valami nem jó,valamit nem jól csinálsz..mert mégis,kell nekünk mindig mindent jól csinálni? Egyszerűen el kell engedni mindent mi szorít,megfeleltet és ezáltal megfullaszt.Engedni,hagyni magunkat bízni.Bízni magunkban,a másikban,a Szeretetben.Bízni a Szív erejében.

...a belső zenét, nem egy kéz játssza el,

  az legyél akinek látszol, és annak látszódj aki vagy,

  az legyél akinek látszol, s aki vagy. ..

és amikor ez nagyon nehéz és nem megy tisztán,a másik tán tud neked ebben picit segíteni.Tisztítani a hangokat.Hiszen ismeri a benned rejlő belső zenét.Kevés ilyen ember akad az életünkben,ki valóban ismeri a zenénket. Mellettük valami megváltozik,kitisztul.A hangok,a színek,a levegő,a rezgés.Ezek a Csend Csoda-pillanatai.

Hiszen -Elfogadlak és Elfogadsz.Melletted tisztán és szabadon önmagam lehetek.Önmagam lehetek,akár jól vagyok,akár nem. Ha szükséges,segítesz játszani a dalt s ha szükséges,én segítek neked.Míg végül máris egy négykezes keletkezik a zongorán.-

Csak a zene van.JPG

 

süti beállítások módosítása