Minden a világra és önmagára kíváncsi léleknek

PillanatPillangó utazása

PillanatPillangó utazása

A Tükör válaszai

2014. augusztus 26. - tündér86

Lefekvés előtti reiki aztán belezúgsz az éjszakába.Úgy rendesen belezúgsz.Képek,álmok sora tekereg,kavarog végig az éjszakádon.Dolgozódnak fel a dolgok.Eljön a reggel..eljön egy új nap,egy új kezdet.Sose mindegy,milyen is ez az új kezdet.Nem mindegy,hogy kezdjük a napot,hiszen az kihatással lesz egész napunkra.6.35-kor megcsörren a telefon.Jönnek a szundi-átmenetek s ott van 7.20.Felülsz.Ott ülsz az ágy szélén.Nézed a telefont,hogy vált az idő percről percre. Össze kell szedned magad.Valami miatt nagyon nehéz.Ott ülsz,fejedben gondolatok sora kergeti egymást. "Fel kell kelni." "Megy a busz". Mennyi idő van felöltözni,s készen lenni?" aztán meg a "Nincs erő." de "muszáj".Telnek a percek."Indulás a fürdőbe." Megnézed a telefont,s még mindig ott maradsz az ágyon ülve egy-két percig.Percekben méred az időt.Őrület.Bolondok háza már reggel. Reggeli? Kávé? Álmodj,királylány! Nagy nehezen felállsz,irány a fürdő,napi reggeli tennivalók,öltözés.Közben néha rápillantasz a telefonra.Igen,pontosan azért,hogy hogyan is telnek a percek.Kicsit ideges vagy.Nem tudni,miért.

Felöltöztél.Állsz a tükör előtt.Figyelsz kicsit.Arra még van idő.(persze,közben figyeled a perceket)

Egy pillanatra belenézel a tükörbe.Megakad a tekinteted önmagadon.Valami nem stimmel. Az elme a következő kérdéseket dobja be: Az Életem.Milyen is? Valójában az enyém? Elfogadom önmagam? Rend van? Mi az,ami valójában az enyém lehetne? Amit sajátomnak éreznék? 

Valahonnan a tükör hátuljából,valami nagyon távolinak érződő ön-képtől érzések formájában jönnek a válaszok..vagy épp nem jönnek,pedig hagysz neki időt.

images_1.jpg

Aztán persze,indul a napi rutin,számolgatva a perceket míg végül indulnod kell. Mindezen sűrűségek után elindul a nap. Végül hazaérsz és valami furcsa fáradság vesz rajtad erőt.Furcsa csend,motivációhiány,amolyan "semmihez semmi kedv" és "nézés kifele a fejből". Egyfajta erőtlenség.Hideg is van,remegés is,fázás aztán egy kanyar visszafele...a reikihez,a plédhez,aztán miután ez sikeresen kivon a forgalomból egy fél órára,jöhet a kávé meg a többi. Hát aztán ennyi.Furcsa csend. Furcsa állapot. Nem több.Nem kevesebb.

süti beállítások módosítása