Minden a világra és önmagára kíváncsi léleknek

PillanatPillangó utazása

PillanatPillangó utazása

Új-év,új élet?

2014. január 04. - tündér86

Megint egy év váltás. Egy újabb. Sokunkban néha kavargó érzések,ez biztos.Hisz telik az idő,az ember egyre idősebb,s egyre jobban foglalkoztatja,mit tett eddig,s mit kéne még,mit szeretne tenni még,mire vágyik,mit csinálna még szívesen.Hogy áll párkapcsolat és család ..munkahely..kapcsolatok terén.Elgondolkozunk,hogy az életünk a megfelelő mederben folyik e,s ha nem,tán megijedünk. 2014-et írunk. Az ember ilyenkor átgondolja az előzőt,számot vet,mi volt jó,mi nem,miben fejlődött,minden esett vissza,egyáltalán mivel telt 2013. Boldog Újévet kívánnak egymásnak az emberek,sikereset,örömökben,szeretetben,egészségben gazdagot.S valóban: mindannyian erre vágyunk,várunk mikor év váltás van.Reményekkel,szívvel várjuk,mi hogy lesz az új évben.


Tán egy új munkahely?Tán továbbtanulás? Külföld? Párkapcsolat?Bátorság? Bátorság és Önbizalom arra,hogy merjünk ÉLNI? Várjuk az újat,de félünk is tőle sokszor.Bennünk bujkál sokszor az az apró kis félelem,s egy-egy meditációban amikor elterül alattunk a tér,felettünk pedig a végtelenbe veszik az ég,s ebben a végtelenségben,a végtelenség nyílt óceánjában,ahol megpihennünk kéne,azt érezzük,zuhanunk.Kitágult a tér alattunk,s végtelenbe nyúlik az ég felettünk,s néha-néha ebben a térben ..előjön...igen..Zuhanunk.Félünk.Hogy mitől? Az újtól,a továbblépéstől? Hogy megfelelünk e ? Hogy elég önismeretünk van e ahhoz,miben vagyunk jók? Mit tudunk s miben kell még jobbnak,ügyesebbnek lennünk...egy szóval,a jövőtől.

Van ki fogadkozik erre-arra,ki erre-ki arra.Vajon be tudjuk tartani fogadalmainkat? Vagy megmaradnak újévi szokásnak,egyszerű szavaknak,ami elszáll az égbe?

'Elszáll",a léggömböknek kéne elszállni leginkább,a színes léggömböknek,amikbe sokunknak jó lenne néha belenyomni minden rosszat! A sötét-zavarosan kék félelmet,a bordós-fekete dühöt és haragot,az ellenállást,a néha napján előbukkanó neonban szinte szikrázó irigységet és a féltékenységet,a szégyent.Igen,sokszor belefutunk abba az óriási hibába,hogy összehasonlítjuk magunkat mással,a saját életünket mások életével.Mi maradunk alól? Ebből a kérdésből kisebbrendűségi érzés jön csak.Kevesebbek lennénk másoknál?Másokat hibáztatunk? No,ez a rossz út.A mérgező út.Az összehasonlítás az életben bármilyen helyzetben is legyen a legrosszabb tévút,s nem szül jót. Mindenkinek más és más utat kell bejárni,míg végül békével a szívében eltávozhat a Földről.Erre kell törekedni: békével.Akkor is,ha néha ez túl nehéznek érezzük. Amit kellett,megtettem,s végül utat találtam magamnak.A sajátomat.Nem másét.Nem az anyámét vagy az apámét.Nem a barátnőmét,s nem a másik emberét,akire anno irigyek voltunk.Hahóóóó,Emberek!!! Mi ez a dili?? Nem szabad ezt így.Mindenki úgy jó,egész és értékes ahogy van.

Szépen csak előre,Mindenkinek Minden Szépet és Jót,Örömöket,Szeretetet,Sikereket,Hitet,Reményt,Segíteni akarást és  legfőképp segíteni tudást Mindannyiunk számára.Hisz a Föld és rajta az az x milliárd ember (szégyen fejemre,nem tudom mennyien élünk ezen a kiscsodabolygón) csak így lehet teljes egészben és egységben,ha összetartunk.

Sokszor az ember nem tudja,miért is született erre a csodabolygóra,elveszik,s ilyenkor jó érezni a közösséget,a Mindenki egyért-Egy mindenkiért elv működését,azt hogy nem vagyunk egyedül.Azt,hogy a szívek egy nagy-nagy szeretethálón vannak összekötve,s kapcsolódnak.Akkor is,ha távol vagyunk egymástól,a szeretet összeköt mindenkit.

1069935_484870151604779_30209292_n.jpg

 

Mindenki más úttal,más érzelmekkel teli színes elengedendő léggömbökkel,más múlttal,más fájdalommal születik; máshogy kódolódik,más a DNS,más a minta,a múlt,mások a képességek,de a jövőnket mi magunk írjuk.Soha nem tudhatjuk mit hoz az a bizonyos új év.Írás,fotózás? Több kreativitás? Gitár? Egyéb álmok? Előre fele,ne vissza,ez a lényeg.Ami rossz,abból el,ami rossz volt,azt belevágni egy léggömbbe,s útra indítani,felírni,elégetni,elengedni.

Megengedni,hogy előjöjjön/felengedni hogy megjelenjen / átengedni magunkon / és elengedni. Helyet adni az újnak.

Az elengedés művészete nem egyszerű.Hiába mondjuk egymásnak: engedd el,elmúlt..az azt kérdi: no de hogyan???

Hát,történődjön így az új évben.Tanuljunk meg elengedni...a múltat,a fájdalmakat,a romboló érzéseket,s töltsük meg magunkat Reménnyel,Hittel,Örömmel,Pozitív Előrenézéssel,Írjunk és Szeressünk,és Kapcsolódjunk! Ti és Én,egyben Mi.Így kívánok Mindenkinek Boldogat,ÚJ-at,Szeretettelit!

www.tvn.hu_36376442dccee5edf3f5d52a32ef7d8e.jpg

süti beállítások módosítása