Minden a világra és önmagára kíváncsi léleknek

PillanatPillangó utazása

PillanatPillangó utazása

Egy reiki alapelv és fóbiák összecsapása: Az egyedüllét csapdái

2013. október 27. - tündér86

A Reiki 4 alapelvre épül,amit az élet során igyekszünk betartani.Nem mindig,s nem teljesen sikerül,de ez nem baj.Törekedni kell rá azok szerint élni.

Egyik ilyen: bizonyos helyeken úgy mondják: Légy kedves az emberekhez.Eredetiben,tanfolyamon pont így hangzik. Máshol reikis könyvben: Szeresd az élőlényeket,vagy valami hasonló.

No,Drágáim,mi történik akkor,ha az ember végtelenül fóbiás?

Itthon,nyugiban,azt mondanánk,stresszmentesen,suli-mentesen,mégis az idegrendszer megmutatta önmagát.Nem nyugszik.

Meghallottam egy hangot,ahogy itt a gépnél pötyiztem.Egy nagy csápos bogár a függönyön.Ugrott a gyomrom,majdnem a számon kifele.Rögtön nyúltam az újsághoz.A bogár..figyeltem,mászott jobbra-balra,próbáltam erkélyt kinyitva kiirányítani de nem jött össze.Lelöktem a függönyről s nekiestem az újsággal.Elborította az agyam a köd,lett a pulzusom 180 as,s addig ütöttem az újsággal míg mozgott.Végül az újság darabokra esett.:-)))) Jó,hát,kinyírtam a bogarat is de az újságot is.:-D Ez van!!!

Ja,igen,közvetlenül előtte,a piros plédem az ágyról ijedtemben ledobtam az erkélyről mert az agyam odalátott bele egy fekete bogarat.Ugrottam s repült a pléd le az erkélyen.Na mondom,király.


Közben aztán..mivel az erkélyt sokat használtam,egyszer csak fordulok egyet s a másik függönyről egy ugyanolyan dög bogár néz velem szembe.Nem tudok finom,lágy és nőies lenni,s zsepin kitessékelni.Amit tudok,az a belém ragadt (vagy kieresztett) sikítás,az újság megragadása és az egekbe szálló pulzussal,agyelborulással való öldöklés.Minden bogár,amit merek..a sáskát nem merem.Rettegéses!

Közben eszembe jut a reiki elv.Légy kedves az élőlényekkel/Szeress minden élőlényt.Nem maradhatnánk az embereknél?A méhet bár kicsinek sokat kínzott,van miért szeretni,a mézért...de rettenet félek.A bogarak meg...

Hát azóta "fóbiásan" nézegetem a függönyt és a karnist,nincs e rajta már semmi..és mindenbe beleképzelek valamit.

A konyharuhához nyúlva mosogatás után megzizzenő kis cimke,s sikítok.:-))))))) S minden sikítással vonzom ezeket az állatokat.Most derült ki,eddig fel se figyeltem rá,hogy a konyha lámpájába be van akadva egy lepke.Éjjeli lepke.No,basszus,az nem bánt..de megmozdul..s én...naaa??? SIKÍTOK! IGEN! Önuralomból 1-es.

A lepke maradt a helyén (ahelyett,hogy kimenteném),lenyugodtam el lett mosogatva,ki lett minden rázva,a pléd fel lett hozva..és igen,a két csápos bogár ki lett nyírva majd a porszívó-sírba lett temetve...tán majd egy másik életben visszatérnek,de akkor már engem nem találnak sehol! :-))))


Szóval,az elvek: Van,min lehet dolgozni. Ne mérgelődj! Légy hálás! hm...igen, van egy 3. és a 4. Maradnék az embereknél a Szeretettel és az állatoknál,növényeknél,de az állatoknak csak egy csoportjánál: kutya,cicc,delfin,bagoly,madarak...minden emlős...a rovarok azok a nagyon fóbiásak,s ami fóbiás,amiktől sikítok,amik "kínoznak",amiktől a pulzusom az egekben,a szívem meg valahol a testemen kívül dobog a gyomrom előtt,azokat soha az életben nem fogom szeretni!!!!!

Kész megnyugvás volt a ház előtt az alattam lakó vizslával kontaktolni.:-)

süti beállítások módosítása